Wrapy z kurczakiem, wędzonym boczkiem i sosem caesar
Składniki:
- 4 duże tortille pszenne
- 350g piersi z kurczaka
- 4 cienkie plastry wędzonego boczku
- 2 sałaty little gem
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki oleju
- pieprz
- sól
sos Caesar:
- 4 łyżki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżka startego parmezanu
Przygotowanie:
Do wysokiego naczynia włożyć 1 łyżkę startego parmezanu oraz resztę składników na sos. Bardzo krótko zmiksować (sos nie musi być idealnie gładki, wystarczy, aby składniki się bardziej rozdrobniły i zmieszały). Doprawić solą i pieprzem, odłożyć.
Do wysokiego naczynia włożyć 1 łyżkę startego parmezanu oraz resztę składników na sos. Bardzo krótko zmiksować (sos nie musi być idealnie gładki, wystarczy, aby składniki się bardziej rozdrobniły i zmieszały). Doprawić solą i pieprzem, odłożyć.
Na patelni rozłożyć plastry wędzonego boczku, wytopić tłuszcz i zrumienić. Gotowy boczek pokroić w kostkę. Filety z kurczaka opłukać, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na tej samej patelni, na której smażył się boczek. Gotowego kurczaka pokroić w kostkę.
Tortillę posmarować serem, ułożyć porwaną na mniejsze kawałki sałatę, kurczaka, boczek, posypać parmezanem, i zwinąć w rulon. Czynności powtórzyć z pozostałymi torttilami. Wrapy układać na patelni, najlepiej grillowej, docisnąć, grillować z dwóch stron, aż się lekko przypieką.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz