Ciasto z kaszy mannej


Składniki:
  • 1 szklanka kaszy mannej
  • 1 litr mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 200 gram margaryny/masła
  • 3 łyżki kakao
  • herbatniki
Polewa:
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 kostki masła
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie:
Herbatniki wyłożyć na spód blachy, wyłożonej papierem do pieczenia. Do garnka wlać mleko, wsypać cukier, kaszę, kakao. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek, na końcu dołożyć tłuszcz. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wlać gotową masę na herbatniki i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Przygotować polewę. Polać ciasto polewą. 
Po wystygnięciu włożyć do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty