Kruche ciasteczka z galaretką
Składniki:
- 250g mąki pszennej
- 130g masła
- cukier wanilinowy
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- proszek do pieczenia
- galaretka
Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać: mąkę, łyżeczkę proszku do pieczenia, masło, 1 jajko, 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki cukru wanilinowego i zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folia spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Rozwałkować ciasto na grubość 5mm i szklanką wyciąć ciasteczka. W połowie z nich wyciąć mniejsze kółka np. kieliszkiem. Ciastko bez dziurki posmarować wodą i przykleić do niego ciastko z dziurką. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Do dziurek w ciasteczkach wlać tężejącą galaretkę. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz