Łazanki

 

Składniki:

  • makaron "łazanki"
  • 2 cebule
  • 200g kiełbasy
  • 150g boczku
  • pół główki kapusty białej
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • kminek
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pieprz ziarnisty
Przygotowanie:
Kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka lekko posolić, dodać kminek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, podlać lekko wodą  i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. W między czasie cebulę drobno pokroić, kiełbasę i boczek pokroić kostkę. Cebulę zeszklić na małej ilości oleju i dodać do miękkiej kapusty. Kiełbasę i boczek podsmażyć na tym samym oleju i również dodać do kapusty. Ugotowany i przecedzony makaron dodać do garnka. Dodać posiekany czosnek, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dobrze wymieszać.  
Smacznego :) 



Komentarze

Popularne posty