Łazanki
Składniki:
- makaron "łazanki"
- 2 cebule
- 200g kiełbasy
- 150g boczku
- pół główki kapusty białej
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
- kminek
- ziele angielskie
- liść laurowy
- pieprz ziarnisty
Przygotowanie:
Kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka lekko posolić, dodać kminek, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, podlać lekko wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. W między czasie cebulę drobno pokroić, kiełbasę i boczek pokroić kostkę. Cebulę zeszklić na małej ilości oleju i dodać do miękkiej kapusty. Kiełbasę i boczek podsmażyć na tym samym oleju i również dodać do kapusty. Ugotowany i przecedzony makaron dodać do garnka. Dodać posiekany czosnek, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dobrze wymieszać.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz