Spaghetti z krewetkami
Składniki:
- makaron spaghetti
- 400g krewetek
- 1 cukinia
- 50g masła
- passata pomidorowa
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 ząbki czosnku
- 2 gałązki tymianku
- pieprz
- sól
Przygotowanie
Makaron ugotuj a krewetki rozmroź. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż krewetki. Po 2 minutach umieść na patelni resztę składników: pokrojoną w kostkę cukinie, posiekany czosnek, tymianek. Smaż je przez kolejne 3 minuty. Po tym czasie dolej passatę pomidorową, dodaj masło, dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowany sos duś 4 minuty. Ugotowany makaron połącz z sosem na patelni i duś 2 minuty na wolnym ogniu.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz