Rukolowe pesto
Składniki:
- makaron świderki
- 200g filetu z indyka
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 200g rukoli
- 1 limonka
- 100g parmezanu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 30g prażonych pestek dyni
- 2 ząbki czosnku
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Ugotuj makaron. Przygotuj pesto - włóż do miski rukolę, parmezan, czosnek oraz prażone pestki dyni. Wlej oliwę oraz sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystko na gładką masę.
Pokrój filet z indyka w paski i podsmaż przez 4 minuty na patelni. Fasolę dokładnie opłucz zimną wodą. Dodaj ją na patelnie i podgrzewaj jeszcze przez minutę. Połącz ugotowany makaron pesto oraz indyka i udekoruj liśćmi rukoli.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz