Rukolowe pesto

Składniki:
  • makaron świderki
  • 200g filetu z indyka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 200g rukoli
  • 1 limonka
  • 100g parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 30g prażonych pestek dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:
Ugotuj makaron. Przygotuj pesto - włóż do miski rukolę, parmezan, czosnek oraz prażone pestki dyni. Wlej oliwę oraz sok z limonki, dopraw solą i pieprzem. Następnie za pomocą blendera zmiksuj wszystko na gładką masę. 
Pokrój filet z indyka w paski i podsmaż przez 4 minuty na patelni. Fasolę dokładnie opłucz zimną wodą. Dodaj ją na patelnie i podgrzewaj jeszcze przez minutę. Połącz ugotowany makaron pesto oraz indyka i udekoruj liśćmi rukoli. 
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty