Karkówka pod pieprzowo-pietruszkową kołderką


Składniki:
  • 50dag karkówki bez kości
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czerwonego
  • papryka słodka
  • sól

Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w plastry oraz przyprawić papryką i solą. Polać łyżka oliwy i sokiem z cytryny. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, zmiksować z zielonym pieprzem marynowanym, pieprzem czerwonym i bułką tartą. Mięso grillować z obu stron do zarumienienia. Kilka minut przed zdjęciem z grilla na każdym kawałku mięsa ułożyć porcje przygotowanej kruszonki.
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty