Karkówka pod pieprzowo-pietruszkową kołderką
Składniki:
- 50dag karkówki bez kości
- 3 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki oliwy
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego
- 1/2 łyżeczki pieprzu czerwonego
- papryka słodka
- sól
Przygotowanie:
Mięso umyć, pokroić w plastry oraz przyprawić papryką i solą. Polać łyżka oliwy i sokiem z cytryny. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, zmiksować z zielonym pieprzem marynowanym, pieprzem czerwonym i bułką tartą. Mięso grillować z obu stron do zarumienienia. Kilka minut przed zdjęciem z grilla na każdym kawałku mięsa ułożyć porcje przygotowanej kruszonki.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz