Antrykot z grila
Składniki:
- 6 antrykotów
- 2 kiwi
- oliwa
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Kiwi obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do dużej miski i rozgnieść nieco widelcem. Dodać 1-2 łyżki oliwy, doprawić solą i pieprzem. Do miski przełożyć antrykoty, wymieszać, odstawić do lodówki na 40 minut. Usunąć marynatę z mięsa. Ułożyć na natłuszczonym ruszcie grilla. Piec z każdej strony na silnym żarze 3 minuty, a następnie na słabszym żarze jeszcze 2 minuty. Przełożyć na wygrzany półmisek, nakryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz