Antrykot z grila


Składniki:
  • 6 antrykotów
  • 2 kiwi
  • oliwa
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Kiwi obrać, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do dużej miski i rozgnieść nieco widelcem. Dodać 1-2 łyżki oliwy, doprawić solą i pieprzem. Do miski przełożyć antrykoty, wymieszać, odstawić do lodówki na 40 minut. Usunąć marynatę z mięsa. Ułożyć na natłuszczonym ruszcie grilla. Piec z każdej strony na silnym żarze 3 minuty, a następnie na słabszym żarze jeszcze 2 minuty. Przełożyć na wygrzany półmisek, nakryć folią aluminiową i odstawić na 10 minut. 
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty