Bagietka z serem
Składniki :
- 250g mąki
- 1 łyżeczka suchych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczka soli
- 150ml letniej wody
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- musztarda
- ketchup
- ser gouda
- szynka
- ogórki
- jajko
- sezam
- kminek
Przygotowanie:
Mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę i oliwę dokładnie wymieszać ze sobą. Uformować kulę i posmarować oliwą z oliwek. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować w kwadrat i nakładać kolejno:
jedną łyżkę musztardy, ketchup, plastry sera gouda, szynkę, pokrojone ogórki, starty ser gouda. Zwijamy w rulon, smarujemy wierzch roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem, kminkiem.
Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Piec przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz