Ryba po japońsku

Składniki:
  • 1kg filetów rybnych
  • 4 duże cebule
  • słoik papryki
  • słoik ogórków konserwowych
ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki vegety
  • 1 szklanka wody
zalewa:
  • 2 szklanki wody
  • 0.5 szklanki oleju
  • 4 łyżki cukru
  • przecier pomidorowy mały
  • 4 łyżki ketchupu
  • 3 łyżki octu
Przygotowanie:
Składniki na ciasto połączyć razem, rybę obsypać Vegetą, obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, ogórki w słupki. Układać warstwy: rybę, cebulę, paprykę, ogórki. 
Wszystkie składniki na zalewę połączyć i gotować 3 minuty. Gorącą zalewą zalać rybę, którą następnie przykrywamy ale nie całkowicie. Po ostudzeniu wstawić do lodówki. 
Jeść na drugi dzień.
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty