Ryba po japońsku
Składniki:
- 1kg filetów rybnych
- 4 duże cebule
- słoik papryki
- słoik ogórków konserwowych
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 2 łyżki vegety
- 1 szklanka wody
zalewa:
- 2 szklanki wody
- 0.5 szklanki oleju
- 4 łyżki cukru
- przecier pomidorowy mały
- 4 łyżki ketchupu
- 3 łyżki octu
Przygotowanie:
Składniki na ciasto połączyć razem, rybę obsypać Vegetą, obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, ogórki w słupki. Układać warstwy: rybę, cebulę, paprykę, ogórki.
Wszystkie składniki na zalewę połączyć i gotować 3 minuty. Gorącą zalewą zalać rybę, którą następnie przykrywamy ale nie całkowicie. Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
Jeść na drugi dzień.
Wszystkie składniki na zalewę połączyć i gotować 3 minuty. Gorącą zalewą zalać rybę, którą następnie przykrywamy ale nie całkowicie. Po ostudzeniu wstawić do lodówki.
Jeść na drugi dzień.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz