Karkówka w coli
- 1 kg karkówki
- 4 cebule
- Coca-Cola
- ketchup
- musztarda
- olej
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy.
Następnie każdy plaster nacieramy przyprawami. Na patelni podsmażamy mięso.
Cebule kroimy w piórka i wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na to układamy karkówkę a na samą górę kładziemy resztę cebuli.
Do małego garnka wlewamy szklankę Coca-Coli, szklankę ketchupu oraz 2 łyżeczki musztardy i podgrzewamy ciągle mieszając żeby otrzymać jednolitą strukturę.
Następnie każdy plaster nacieramy przyprawami. Na patelni podsmażamy mięso.
Cebule kroimy w piórka i wykładamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na to układamy karkówkę a na samą górę kładziemy resztę cebuli.
Do małego garnka wlewamy szklankę Coca-Coli, szklankę ketchupu oraz 2 łyżeczki musztardy i podgrzewamy ciągle mieszając żeby otrzymać jednolitą strukturę.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz