Ciasto krówka
Składniki:
ciasto:
ciasto:
- 5 jajek
- 3/4 szklanki cukru
- 5 łyżek mąki tortowej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 duża łyżka kakao
masa:
- 3 szklanki mleka
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- 4 łyżki mąki pszennej
- 5 łyżeczek cukru
- 1 margaryna
polewa:
- 300g krówek
- 50g masła
- 4 łyżki mleka
- wiórki migdałów
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko, 5 jajek utrzeć na białą masę z cukrem, dodać mąkę, całość delikatnie wymieszać. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dwa budynie waniliowe i 4 łyżki mąki pszennej ugotować w 3 szklankach mleka. Margarynę utrzeć z 5 łyżkami cukru dodając wystudzoną masą budyniową.
Podgrzać do roztopienia krówki dodając mleko i masło
Biszkopt przekroić na dwie części, przełożyć masą budyniową, wierzch polać polewą krówkową. Ciasto posypać migdałami.
Dwa budynie waniliowe i 4 łyżki mąki pszennej ugotować w 3 szklankach mleka. Margarynę utrzeć z 5 łyżkami cukru dodając wystudzoną masą budyniową.
Podgrzać do roztopienia krówki dodając mleko i masło
Biszkopt przekroić na dwie części, przełożyć masą budyniową, wierzch polać polewą krówkową. Ciasto posypać migdałami.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz