Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową


Składniki:
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 10 malin
  • 10 jeżyn
  • 20 borówek
  • czubata łyżka masła
  • łyżka mąki
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:
Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita. Mąkę połącz z masłem, jedną łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175 stopniach przez 10 minut. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50g kruszonki. 
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty