Krem jogurtowy z owocami leśnymi i kruszonką cynamonową
Składniki:
- 2 żółtka
- 3 łyżki brązowego cukru
- 150g jogurtu naturalnego
- 10 malin
- 10 jeżyn
- 20 borówek
- czubata łyżka masła
- łyżka mąki
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel. Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita. Mąkę połącz z masłem, jedną łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć. Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175 stopniach przez 10 minut. Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50g kruszonki.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz