Smażony łosoś z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami
Składniki:
- 150g filetu z łososia ze skórą
- 1/2 torebki kaszy jaglanej
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- natka pietruszki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka oleju
- pieprz
- sól
- pestki słonecznika
Przygotowanie:
Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z opisem na opakowaniu. Pokrój w plastry cukinie oraz paprykę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj na rozgrzanej patelni grillowej. Przekrój filet na dwie części. Na osobnej patelni rozgrzej olej i zacznij smażyć łososia od strony skóry na średnim ogniu. Smaż 3 minuty każdą stronę, a potem tę bez skóry dopraw solą i pieprzem. Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki. Ułóż na talerzu kaszę, filet z łososia oraz grillowane warzywa. Posyp po wierzchu pestkami słonecznika i natką pietruszki.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz