Sernik cytrynowy na zimno
Składniki:
- 2 galaretki cytrynowe
- 1 łyżka żelatyny
- 500g twarogu mielonego
- 150ml śmietany 30%
- 0,75 szklanki cukru pudru
- 3 białka
- 2 opakowania herbatników
Przygotowanie:
Jedną galaretkę rozpuścić w 125ml gorącej wody z żelatyną, a drugą w 300ml gorącej wody. Ser utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę i białka jajek ubić oddzielnie. Ser delikatnie połączyć z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem. Dno torownicy wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę serową. Pozostawić do zastygnięcia i zalać drugą porcją gęstniejącej galaretki. Odstawić do schłodzenia w lodówce około 2 godzin.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz