Sernik cytrynowy na zimno

Składniki:
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 łyżka żelatyny
  • 500g twarogu mielonego
  • 150ml śmietany 30%
  • 0,75 szklanki cukru pudru
  • 3 białka
  • 2 opakowania herbatników

Przygotowanie:
Jedną galaretkę rozpuścić w 125ml gorącej wody z żelatyną, a drugą w 300ml gorącej wody. Ser utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę i białka jajek ubić oddzielnie. Ser delikatnie połączyć z porcją galaretki z żelatyną, śmietaną i białkiem. Dno torownicy wyłożyć herbatnikami, na nie wyłożyć masę serową. Pozostawić do zastygnięcia i zalać drugą porcją gęstniejącej galaretki. Odstawić do schłodzenia w lodówce około 2 godzin.
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty