Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową


Składniki:
  • 1 melon żółty
  • 1 mango
  • 1 pomarańcza
  • 1 banan
  • 10 orzechów włoskich
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:
Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku nastawionym na 160 stopni przez 5 minut. Obierz owoce. Banana pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańczę pokrój w ćwiartki. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki, a całość posyp kruszonką orzechową. 
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty