Sałatka owocowa z kruszonką miodowo-orzechową
Składniki:
- 1 melon żółty
- 1 mango
- 1 pomarańcza
- 1 banan
- 10 orzechów włoskich
- 3 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Na patelni rozpuść miód. Kiedy pojawią się bąbelki, wrzuć orzechy włoskie. Mieszaj przez 1 minutę. Następnie zdejmij z patelni i ostudź. Płatki migdałów praż w piekarniku nastawionym na 160 stopni przez 5 minut. Obierz owoce. Banana pokrój w plasterki, mango i melona w kostkę, pomarańczę pokrój w ćwiartki. Wszystkie owoce wymieszaj ze sobą, nałóż do miseczki, a całość posyp kruszonką orzechową.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz