Pierś z kurczaka z puree ziemniaczano-selerowym i zieloną fasolką szparagową
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- 1 mały seler korzeniowy
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżka mleka
- 200g zielonej fasolki szparagowej
- 1 łyżka oleju
- papryka słodka w proszku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Obierz ziemniaki i seler, ugotuj je w osolonej wodzie. Fasolkę szparagową wrzuć do garnka z osoloną wodą. Gotuj przez 3-4 minuty, odcedź. Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i słodką papryką. Zacznij smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Smaż 5 minut z każdej strony. Potem zdejmij z patelni i odczekaj kilka minut. Do ugotowanych ziemniaków dodaj 50ml mleka i łyżkę masła, ubij całość przy pomocy ubijaczki do ziemniaków na gładką konsystencję. Na talerz nałóż puree ziemniaczano-selerowe, na którym umieść kurczaka, obok ułóż fasolkę.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz