Makaron razowy ze szpinakiem i orzechami włoskimi


Składniki:
  • 100g makaronu razowego spaghetti
  • 200g świerzego szpinaku
  • 50g sera feta
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pierz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Ser feta pokrój w kostkę, a czosnek w plastry. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek, dodaj umyte liście szpinaku. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i ser feta. Dopraw solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty