Makaron razowy ze szpinakiem i orzechami włoskimi
Składniki:
- 100g makaronu razowego spaghetti
- 200g świerzego szpinaku
- 50g sera feta
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pierz
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Ser feta pokrój w kostkę, a czosnek w plastry. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek, dodaj umyte liście szpinaku. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i ser feta. Dopraw solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz