Leczo


Składniki:
  • 4 papryki (różne kolory)
  • cukinia
  • 1/2 dużej kiełbasy
  • 5 pomidorów 
  • 4 cebule
  • natka pietruszki
  • natka selera
  • pieprz
  • sól
  • olej
  • ketchup
Przygotowanie:
W dużym garnku rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojona w paski cebulę. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w talarki kiełbasę. Następnie wrzucamy pokrojone w kilkucentymetrowe paski papryki. Wszystkie te składniki podsmażam na dość mocnym ogniu cały czas mieszając. Jeżeli na dnie garnka zaczyna się coś przypalać dodajemy ketchup (ilość zależy od upodobań osób jedzących). Następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz przyprawy. Kiedy całość zacznie się gotować dodaję pokrojoną w miej więcej jednocentymetrową kostkę cukinię, przykrywam garnek i gotuję na małym ogniu przez 25-30 minut aż cukinia będzie miękka. Pod koniec gotowania dodajemy natki pietruszki i selera.
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty