Risotto (bezalkoholowe)


Składniki:
  • szklanka ryżu
  • mały kurczak
  • puszka zielonego groszku
  • gałka muszkatołowa
  • łyżka tłuszczu
  • łyżka masła
  • 2-3 łyżki tartego sera
  • włoszczyzna
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Kurczaka zalać w garnku wrzącą wodą, dodać włoszczyznę, gotować około pół godziny. W tym czasie na dużej patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać ryż, lekko go podrumienić dodając przyprawy i groszek z puszki. Gdy mięso będzie już miękkie, wyjąc je z rosołu, obrać z kości, pokrajać w sporą kostkę, Mięso wymieszać z groszkiem i ryżem, doprawiając do smaku, włożyć do formy, wlać 1,5 szklanki rosołu, posypać z wierzchu serem, rozłożyć kawałki masła, piec w gorącym piekarniku przez 30 minut. 
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty