Szczupak w galarecie

Składniki:
  • 1.5kg szczupaka
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 kostki rosołu drobiowego
  • 2 cebule
  • 0.5 selera
  • pietruszka 
  • 2 marchewki
  • 50 gram rodzynek
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:
Oczyszczonego szczupaka pokroić, skropić sokiem z cytryny. Warzywa oczyścić i pokroić w słupki. W płaskim naczyniu ułożyć warstwę warzyw i rybę, zalać 1 litrem wody, dodać kostki rosołowe. Gotować pod przykryciem na małym ogniu 40 minut. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody. Do ryby dodać żelatynę, umyte rodzynki, doprawić solą, cukrem i pieprzem. Gotować jeszcze 10 minut na małym ogniu. Odstawić do zastygnięcia. 
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty