Placek amerykański


Składniki:
  • 4 jaja
  • szklanka cukru kryształu
  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki oliwy
  • szklanka orzechów grubo posiekanych
  • łyżka sody
  • łyżka cynamonu
  • łyżka proszku do pieczenia
  • 4-5 jabłek

Przygotowanie:
Jaja ubić z cukrem, dodać oliwę, przesianą mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem. Wsypać orzechy - można je zastąpić rodzynkami - włożyć obrane i pokrojone w plastry jabłka, delikatnie wszystko wymieszać. Piec w 160 stopniach, do tak zwanego "suchego patyczka" przez godzinę w prodiżu z wkładką - ewentualnie w tortownicy.
Smacznego:)

Komentarze

  1. Najłatwiejsze, najszybsze i najpyszniejsze ciasto EVER !

    OdpowiedzUsuń
  2. w jakiej temperaturze piec w piekarniku z termoobiegiem?

    OdpowiedzUsuń
  3. 160 stopni, do tak zwanego "suchego patyczka":)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty