Przejdź do głównej zawartości
Ogórki curry
Składniki:
- 2.5 kg ogórków
- 3 średnie cebule
- 2 łyżki soli
- 1.5 szklanki octu
- 1.5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki curry
- 2 łyżeczki pieprzu mielonego
- 2 łyżeczki gorczycy w ziarenkach
Przygotowanie:
Ogórki pokroić w grube plastry, cebulę w półplasterki, dodać sól, i odstawić na 3 godziny (wodę, którą puszczą zostawia się, nie odlewa). Ocet z cukrem zagotować, dodać pieprz, curry i gorczycę wymieszać, wrzucić ogórki do zalewy. Do słoików wkładać cebulę, gorące ogórki i zalać zalewą. Jeśli zabraknie zalewy dodać gorącej wody, Pasteryzować 5-10 minut.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz