Ciasteczka czarno-białe


Składniki:
  • 250 gram mąki pszennej
  • 130 gram masła
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać: mąkę, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, masło, jajko, cukier, cukier wanilinowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, do jednej dodać mleka i kakao. Owinięte folią ciasta włożyć na 30 minut do lodówki. Wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka. Ze srodka każdego wyciąć mniejszy wzór i uzupełnić tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze około 10-15 minut w temperaturz 180 stopni
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty