Ciasteczka czarno-białe
Składniki:
- 250 gram mąki pszennej
- 130 gram masła
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Dokładnie wymieszać: mąkę, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, masło, jajko, cukier, cukier wanilinowy i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, do jednej dodać mleka i kakao. Owinięte folią ciasta włożyć na 30 minut do lodówki. Wałkować na grubość 5 mm i wycinać ciasteczka. Ze srodka każdego wyciąć mniejszy wzór i uzupełnić tak, aby otrzymać dwukolorowe ciastko. Piec na natłuszczonej i posypanej mąką blasze około 10-15 minut w temperaturz 180 stopni
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz