Babeczki z owocami

Składniki:
  • 300 gram masła
  • 150 gram cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • szczypta soli
  • 4 żółtka
  • 300 gram mąki pszennej
  • galaretka
  • budyń
  • 1 1/2 szklanki wody
  • ulubione owoce

Przygotowanie:
Zagnieść kruche ciasto z dodatkiem 2 łyżeczek cukru wanilinowego, wylepić foremki do babeczek, nakłuć widelcem, piec w temperaturze 190 stopni około 15-20 minut. Wystudzić. Przygotować wybrane owoce. Przyrządzić galaretkę używając 1 1/2 szklanki wody. Na dno babeczek nakładać kolejno po dwie łyżki wystudzonego budyniu, owoce i całość zalać gęstniejącą galaretką. Gotowe babeczki wstawic do lodówki na 1-2 godziny. Podać z bitą śmietaną.
Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty