Babeczki z owocami
- 300 gram masła
- 150 gram cukru
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- szczypta soli
- 4 żółtka
- 300 gram mąki pszennej
- galaretka
- budyń
- 1 1/2 szklanki wody
- ulubione owoce
Przygotowanie:
Zagnieść kruche ciasto z dodatkiem 2 łyżeczek cukru wanilinowego, wylepić foremki do babeczek, nakłuć widelcem, piec w temperaturze 190 stopni około 15-20 minut. Wystudzić. Przygotować wybrane owoce. Przyrządzić galaretkę używając 1 1/2 szklanki wody. Na dno babeczek nakładać kolejno po dwie łyżki wystudzonego budyniu, owoce i całość zalać gęstniejącą galaretką. Gotowe babeczki wstawic do lodówki na 1-2 godziny. Podać z bitą śmietaną.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz